• Antet Interior
  • Antet Interior1
  • Antet Interior2
  • Antet Interior3

Rezultate - Concursul de vinuri al micilor producători 2018

Concursul de vinuri al micilor producatori din judetul Alba s-a desfasurat intr-un mediu placut oferit de frumosul ansamblu arhitectural al Castelului de la Sancrai.

Comisia a fost formata din 10 membrii A.D.A.R., avand ca presedinte pe distinsa doamna Diana Pavelescu, care ocupa functia de secretar general al A.D.A.R. In cadrul concursului au fost inscrise si admise 86 de probe stranse de la 34 de producatori. In urma jurizarii au fost acordate un numar de 25 de medalii de aur, o surpriza pentru acest an, reprezentand 30% din numarul probelor participante la concurs asa cum prevede regulamentul. 

Marele castigator al acestui concurs este domnul Papp Peter din Aiud, un viticultor desavarsit, care pentru a 3-a oara a castigat titlul de "Vinul judetului Alba" la categoria micilor producatori. Vinul castigator din acest an este un Sauvignon Blanc, din 2017, care a incantat cu aromele proaspete si gustul lung, fiind o incantare pentru cel care il degusta.

Pentru locul al 2-lea a fost punctat cel mai bine vinul Riesling Italian, din 2017, realizat de cunoscutul vinificator din Ciumbrud, familia Savu (Pivnita Savu) care surprinde prin aromele fine si gustul lung.
O surpriza pentru acest an a fost vinul domnului Carpinisan Ioan din Sebes, care a trimis pentru prima data o proba de vin in concurs si a reusit sa obtina medalie de aur, clasandu-se pe locul 3 in ordinea punctajului. Vinul este un amestec de Feteasca Regala, Feteasca Alba si Iordovan galben, un soi vechi romanesc ce se pastreaza inca in Podgoria Sebes-Apold.

Printre cei care au obtinut medalii de aur si au prezentat vinuri de apreciat se numara IEPURE IOAN, LOGOS SRL, LUPSAN MARIOARA ELENA, TOTH CSABA, CSIKI MARTIN, KOBLE STEFAN, SEBAS GLIGOR, IEPURE IOAN, HOGMAN GHEORGHE, CASA NEGREA, VARVARA CRISTIAN.

Multumim tuturor celor ce s-au implicat in organizarea acestui concurs si care au sustinut financiar acest eveniment.

Img Panorama
Impactdesign 12
Impactdesign 13
Impactdesign 16
Impactdesign 18
Impactdesign 22
Impactdesign 25
Impactdesign 26
Impactdesign 27
Impactdesign 28
Impactdesign 3
Impactdesign 30
Impactdesign 32
Impactdesign 33
Impactdesign 43
Impactdesign 46
Impactdesign 47
Impactdesign 49
Impactdesign 52
Impactdesign 6
Impactdesign 63
Impactdesign 75
Impactdesign 78
Impactdesign 8
Impactdesign 88
Impactdesign 9